
آشنایی با انواع صندوق های سرمایه گذاری
- صندوق های سرمایه گذاری بهترین انتخاب برای افراد ریسک گریز می باشد.
- صندوق های سرمایه گذاری انتخاب مناسبی برای افراد پرمشغله می باشد.
- با سرمایه های کوچک هم امکان سرمایه گذاری در صندوق ها را دارید.
صندوق های سرمایه گذاری یا به انگلیسی Mutual Fund را می توان جدیدترین ابزارهای سرمایه گذاری در بازار سرمایه کشورمان دانست.
انواع صندوق های سرمایه گذاری را می توان مجموعه ای از سهام، اوراق مشارکت و سایر اوراق بهادار دانست. در واقع می توان آن را به صورت شرکتی در نظر بگیریم که در آن افراد با سرمایه های مختلف پول های خود را روی هم می گذارند و در سبدی از انواع اوراق بهادار سرمایه گذاری می کنند و عواید حاصل را بین سرمایه گذاران تقسیم می کنند..
صندوق های سرمایه گذاری عمدتا دارای بازدهی بیشتری نسبت به سپرده های بانکی هستند لذا با توجه به استقبال روزافزون سرمایه گذاران از این حوزه،در حال حاضر که در نیمه دوم سال 1398 به سر می بریم بیش از 190 صندوق سرمایه گذاری در بازار سرمایه کشور در حال فعالیت می باشند.
هدف از ارائه انواع صندوق های سرمایه گذاری ، کمک به افرادی بود که علاقمند حضور در بازار سرمایه بودند اما دانش و زمان کافی جهت حضور در بازار نداشتند از این رو با تشکیل صندوق های سرمایه گذاری که متشکل از تیمی حرفه ای هستند کلیه افراد علاقمند به سرمایه گذاری در ابزارهای نوین می توانند از مزایای این صندوق ها بهره مند شوند.
متاسفانه در کشور ما افراد زیادی از نحوه عملکرد و مزایای صندوق های سرمایه گذاری مطلع نیستند که دلیل عمده آن برمی گردد به عدم تبلیغات مناسب در رسانه های جمعی و نبود اعتماد کافی بین عموم جهت سرمایه گذاری در ابزارهای نوین مالی.
اگر تجربه حضور در معاملات بازار بورس را داشته باشید از نوسان های موجود در بازار آگاهی دارید اما با سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری مشکلی به این صورت نخواهید داشت ، البته عملکرد صندوق های سرمایه گذاری هم ممکن است گهگاهی دارای ضرر باشد اما با توجه تشکیل تیم مدیریتی حرفه ای،عمدتا ضرر چندانی متوجه سرمایه گذاران نخواهد بود لذا از این رو صندوق های سرمایه گذاری نقش شان پررنگ تر خواهد شد.

شیوه کار انواع صندوق های سرمایه گذاری
صندوق های سرمایه گذاری از جمع آوری مبالغ خرد توسط اشخاص حقیقی و حقوقی و سرمایه گذاری این وجوه در سهام،اوراق مشارکت،سپرده های بلندمدت بانکی و یا املاک اقدام به تخصیص سود به شکل مساوی بین سرمایه گذاران در بازه های زمانی مشخص می کنند. در نتیجه به جای اینکه شما خود را درگیر معاملات و بررسی سهام شرکت های مختلف کنید این کار را به دست تیمی متخصص جهت مدیریت سرمایه خود می سپارید. با این شیوه علاوه بر اینکه نقدینگی خود را به دست اشخاص توانمند سپرده اید، توانستید سبد متنوعی از انواع دارایی موجود سرمایه گذاری کنید که در نهایت منجر به کاهش ریسک سرمایه گذاری خواهد شد.
مزایای استفاده از انواع صندوق های سرمایه گذاری
- مدیریت حرفهای داراییها در صندوق های سرمایه گذاری
در بازار بورس بیش از 500 شرکت مختلف داریم لذا حتی در صورت داشتن تخصص کافی در این خصوص ، زمان کافی جهت بررسی کلیه شرکت های فعال نخواهید داشت ، از طرفی ورود افراد تازه وارد به بورس که دانش کافی ندارند می تواند با ریسک زیادی همراه باشد لذا صندوق های سرمایه گذاری را می توان گزینه مناسبی در نظر داشت. صندوق سرمایه گذاری این امکان را به افراد عادی میدهد تا بتوانند با خیال راحت و با شرایط مختلف از حداکثر ظرفیت بازار استفاده کنند.
- شفافیت اطلاعات مالی در صندوق های سرمایه گذاری
نکته مثبت در مورد شفافیت گزارشات مالی ارائه شده توسط صندوق های سرمایه گذاری را می توان به وجود قابلیت اعتماد و اطمینان بالا درآنها نسبت داد.اگر به وب سایت صندوق های سرمایه گذاری مراجعه کنید می توانید گزارش کاملی از عملکرد روزانه،هفتگی،ماهانه،سالانه صندوق ها مشاهده کنید.البته لازم به ذکر است که صندوق های سرمایه گذاری موظف هستند که در پایان هر ماه گزارشاتی از نحوه سرمایه گذاری خود به سازمان بورس و سرمایه گذاران خود ارائه کنند.
برای مشاهده لیست کلیه صندوق های سرمایه گذاری بازار می توانید به وب سایت مرکز پردازش اطلاعات مالی مراجعه کنید.
- بازدهی مناسب صندوق های سرمایه گذاری
میزان بازدهی صندوق های سرمایه گذاری در بدترین شرایط بازار معمولا برابر با میزان سود سپرده های بانکی بلند مدت می باشد اما در اکثر صندوق های سرمایه گذاری بازدهی بیشتر از 20 درصد را مشاهده می کنیم که برمی گردد به نوع سرمایه گذاری صندوق ها و عملکرد تیم مدیریتی آنها.
- صرفهجویی ناشی از مقیاس سرمایه گذاری در صندوق ها
اجازه دهید این بخش را با ذکر یک مثال توضیح دهیم : برای مثال فرض کنید به صورت دسته جمعی به مسافرت رفته اید و جهت خرید مایحتاج هزینه ای متحمل شدید در پایان برای محاسبه دنگ یا سهم هزینه هر فرد مجموع هزینه را به تعداد همراهان خود تقسیم می کنید ملاحظه می کنید که در این شیوه نسبت به پرداخت فردی هزینه کمتری می پردازید.
در خصوص هزینه های صندوق سرمایه گذاری چنین موضوعی صدق می کند زمانی که تعداد کثیری از سرمایه گذاران اقدام به سرمایه گذاری در صندوق می کنند هزینه های جانبی صندوق بین سرمایه گذاران تقسیم خواهد شد لذا هزینه کمتری در زمان صدور یا ابطال واحدهای سرمایه گذاری خواهید پرداخت.
- کم کردن ریسک سرمایه گذاری
روش های مختلفی برای کم کردن ریسک سرمایه گذاری در بازار سرمایه وجود دارد. به قول بزرگان بازار، نباید همه تخم مرغ های خود را در یک سبد سرمایه گذاری کنید زیرا با این کار ریسک سرمایه گذاری خود را افزایش می دهید.
صندوق های سرمایه گذاری با توجه به تصمیمات مدیر صندوق می توانند در بازارهای متنوعی سرمایه گذاری کنند در نتیجه منجر به کاهش ریسک سرمایه گذاری برای کلیه سرمایه گذاران می شوند . یکی دیگر از نکات مثبت متنوع بودن سبد سرمایه گذاری این است که در زمان افت بازار سرمایه صندوق هایی که انتخاب هوشمندانه تری نسبت به سایر صندوق ها یا سرمایه گذاران دارند بازدهی بیشتری خواهند داشت.
- سرمایه گذاری ساده و سریع در صندوق های سرمایه گذاری
با وجود اینترنت و پیشرفت روز افزون سامانه های سرمایه گذاری در کشورنحوه سرمایه گذاری در صندوق ها بسیار ساده تر و حتی کم دردسرتر از سپرده های بانکی شده است.زیرا کلیه فرآیند به صورت غیرحضوری و اینترنتی قابل انجام است فقط کافیست که یکبار در سامانه سجام احراز هویت شده باشید و به سادگی با مراجعه به وب سایت صندوق مورد نظرتان می توانید در کسری از ثانیه وجه مورد نظرتان را منتقل و سرمایه گذار صندوق شوید.
- نقدشوندگی بالای صندوق های سرمایه گذاری نسبت به سهام
هدف اصلی هر سرمایه گذار کسب سود بیشتر و میزان نقد شوندگی سرمایه گذاری می باشد . اینکه در شرایط نابسمان اقتصادی در سریعترین زمان ممکن بتوانید سرمایه خود را نقد کنید از جمله فاکتورهای انتخاب سرمایه گذاری هوشمند می باشد.
برای مثال در بازار بورس دیده اید که برخی از نمادها به دلایل نامعلوم متوقف یا ممنوع معامله می شوند از این رو سرمایه شما هم بلوکه خواهد شد تا زمانی که نماد مورد نظر مجدد بازگشایی شود.نکته ای که در صندوق های سرمایه گذاری با آن مواجه نخواهید شد.
- ضامن نقدشوندگی در صندوق های سرمایه گذاری
یکی از فاکتورهای انتخاب صندوق مناسب را می توان به ضامن نقدشوندگی نسبت داد اما صندوق هایی وجود دارند که ضامن نقدشوندگی ندارند.
ضامن نقدشوندگی جز ارکان اجباری و ضروری صندوق ها نیستند زیرا وجود این رکن باعث افزایش هزینه های صندوق و کاهش سود شما خواهد شد اما داشتن ضامن نقدشوندگی باعث می شود تا تحت هر شرایطی هر زمان که قصد دریافت مبلغ حاصل از سرمایه گذاری را داشتید بتوانید به سادگی و بدون مشکل مبلغ خود را دریافت کنید.
در صورتی که مبلغی جهت پس انداز دارید و قصد ورود به بورس را دارید، صندوق های سرمایه گذاری گزینه مناسبی برای تازه واردین بازار سرمایه می باشند، این صندوق ها مختص افرادیست که زمان و دانش کافی جهت بررسی معاملات بازار را به صورت روزانه ندارند.
انواع صندوق های سرمایه گذاری در بازار سرمایه
1-صندوق سرمایهگذاری مشترک (غیرقابل معامله در بورس) 2-صندوق ETF (قابل معامله در بورس)
انواع صندوق های سرمایه گذاری مشترک :

انواع صندوق های ETF قابل معامله :
کلیه صندوق های قابل معامله یا ETFها تمام انواع صندوق های سرمایه گذاری غیرقابل معامله را در بر میگیرند و ممکن است شامل هر یک از دسته بندی های فوق باشند.
صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت
این صندوق مختص افرادی می باشد که در سرمایه گذاری ریسک گریز هستند از این رو این دسته از صندوق ها در بازه های زمانی ثابت تقسیم سود دارند که معمولا از میزان سود سپرده های بانکی بیشتر است.
طبق قوانین سازمان بورس و اوراق بهادار کشور صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت موظف هستند که حداقل ۷۵% و حداکثر 95% از داراییهای خود را در اوراق با درآمد ثابت سرمایه گذاری کنند.
نحوه تقسیم سود صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت می تواند به صورت ماهانه یا هر چند ماه یکبار باشد برای مثال صندوق گنجینه آینده روشن به صورت ماهانه و صندوق نیکوکاری جایزه علمی فناوری پیامبر اعظم (ص) هر سه ماه یکبار تقسیم سود می کند.
شیوه کسب سود در صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت به دو روش می باشد:
-افزایش ارزش خالص داراییها
افزایش ارزش خالص داراییها یا NAV (Net Asset Value) مربوط به زمانی است که ارزش داراییهای صندوق بیشتر میشود لذا قیمت واحدهای صندوق نیز افزایش مییابد در این حالت سرمایه گذار از افزایش قیمت واحدهای صندوق بهره مند می شود.
اجازه دهید این بخش را با ذکر یک مثال به پایان برسانیم: برای مثال یک سرمایه گذار با خرید 100 واحد از صندوقی به ارزش هر واحد 100000 تومان در آن سرمایهگذاری کرده است. در صورتی که ارزش هر واحد صندوق در پایان ماه به 105000 تومان برسد، وی دارای 10 میلیون و پانصد هزار تومان دارایی خواهد بود . این مبلغ جدا از تقسیم سود ماهانه صندوق می باشد.
-تقسیم های سودهای دوره ای
در روش دوم با تقسیم سود دوره ای در بازه های زمانی یک ماهه یا سه ماهه سرمایه گذاران از عملکرد صندوق سود می برند.
در مثال بالا میزان تقسیم سود بر اساس 100 واحد خریداری شده می باشد که سرمایه گذاری دارای گواهی رسمی مالکیت واحدهای صندوق می باشد و با فرض اینکه به هر واحد صندوق 2000 تومان سود تعلق گیرد مجموعا مبلغ 200 هزار تومان سود به حساب سرمایه گذار واریز خواهد شد.
در ادامه میزان سودهای تقسیم شده در یکی از صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت را میبینید که به صورت ماهیانه سود تقسیم میکند:

صندوق سرمایه گذاری سهامی
صندوق های سرمایه گذاری سهامی مختص افراد ریسک پذیری می باشد که تمایل بیشتری به سرمایه گذاری در سهام شرکت ها دارند.میزان ریسک این دسته از صندوق ها نسبت به صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت بیشتر است زیرا با سرمایه گذاری در این صندوق ها بیشترین تاثیر را از نوسانات بازار بورس خواهید دید.
اکثریت صندوق های سرمایه گذاری تقسیم سود ماهیانه ندارند اما صندوق هایی مانند مشترک رشد سامان،صندوق مشترک دماسنج،صندوق مشترک بورسیران دارای تقسیم سود در مقاطع مختلف زمانی می باشند لذا مهم ترین روش دریافت سود از صندوق های سهامی از روی افزایش قیمت واحدهای صندوق می باشد.
چند نمونه از صندوق های سرمایه گذاری سهامی شامل: صندوق کارگزاری پارسیان با تقسیم سود ماهه،صندوق مشترک دماسنج با تقسیم سود شش ماهه،صندوق سهم آشنا با تقسیم سود سالانه هستند.
در نمودار زیر تغییرات ارزش خالص دارایی یکی از صندوق های سرمایه گذاری سهامی را مشاهده میکنید:

صندوق سرمایه گذاری مختلط
این دسته از صندوق ها امکان سرمایه گذاری همزمان در دو دسته فوق را مهیا می کنند. صندوق های سرمایه گذاری مختلط را می توان سرمایه گذاری مطمئن تری نسبت به دو صندوق فوق دانست زیرا در زمان افت بازار سرمایه، به دلیل ترکیب همزمان صندوق درآمد ثابت و صندوق سهامی، زیان کمتری نسبت به صندوقهای سهامی و در صورت رونق اقتصادی و رشد بازارِ بورس، سود بالاتری نسبت به صندوق های با درآمد ثابت ارائه می کنند.
نسبت دارایی در صندوقهای مختلط ممکن است در طول زمان تغییر یابد، اما عمدتاً این نسبت حداقل ۴۰ درصد و حداکثر ۶۰ درصد سهام است و مابقی شامل اوراق با درآمد ثابت است.
سرمایه گذاری در صندوق های مختلط مختص افرادیست که انتظار دریافت سود بالاتر از سپرده بانکی و صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت دارند. صندوق سرمایه گذاری مختلط گوهر نفیس تمدن یکی از صندوق های مختلط می باشد.
در نمودار زیر تغییرات قیمت یکی از صندوق های سرمایهگذاری مختلط را مشاهده میکنید:

صندوق سرمایه گذاری مبتنی بر طلا
خرید و فروش الکترونیکی سکه طلا جدیدترین شیوه معامله طلا در معاملات بورس ایران می باشند که 4 صندوق سرمایه گذاری پشتوانه طلای لوتوس پارسیان،صندوق سرمایه گذاری مبتنی بر سکه طلای کیان،صندوق سرمایه گذاری زرافشان امید ایرانیان و صندوق سرمایه گذاری مبتنی بر سکه طلای مفید از جمله صندوق های فعال این حوزه می باشند.
در این صندوق ها شما نیازی به حمل و نقل سکه یا شمش طلا به صورت فیزیکی نخواهید داشت.صندوق های سرمایه گذاری مبتنی بر طلا باید 70 درصد از سرمایه خود را در سکه و اوراق مبتنی بر طلا و مابقی را در اوراق با درآمد ثابت سرمایه گذاری کنند.
نمودار تغییرات ارزش خالص دارایی یکی از صندوقهای مبتنی بر طلا را در زیر مشاهده میکنید:

صندوق سرمایه گذاری شاخصی
اساس کار صندوق های سرمایه گذاری شاخصی بر اساس شاخص بازارهای موجود در کشور می باشد برای مثال این صندوق های ممکن است فعالیت خود را نزدیک به شاخص بازار طلا و سکه نمایند اما تنها شاخص مورد توجه برای فعالیت در صندوق های سرمایه گذاری در ایران شاخص بازار بورس است. لذا فعالیت اصلی این دسته از صندوق ها می تواند روی نمادهای بزرگ و تاثیرگذار شاخص باشد.
انواع صندوق سرمایه گذاری شاخصی عبارتنداز: صندوق شاخصی سی شرکت بزرگ فیروزه(ETF)-صندوق سرمایه گذاری شاخصی کارآفرین–صندوق سرمایه گذاری شاخصی کاردان(ETF)
نمودار تغییرات ارزش خالص دارایی یکی از صندوقهای شاخصی را در زیر مشاهده میکنید:

صندوق سرمایه گذاری نیکوکاری
این دسته از صندوق ها همان طور که از نامشان پیداست منافع مالی جمع شده جهت سرمایه گذاری در امور عام المنفعه استفاده می شود. صندوق های نیکوکاری با تجمیع سرمایههای اندک میتوانند اثر قابلتوجهی در پیشبرد اهداف نیکوکارانه مورد نظرشان داشته باشد. در این دسته ازصندوق ها اشخاص نیکوکار میتوانند اصل سرمایه را برای خود حفظ و حتی بخشی از منافع را به خود اختصاص و باقیمانده منافع حاصل را صرف امور نیکوکارانه کنند. حتی اگر شخص نیکوکار تمایل داشته باشد میتواند اصل سرمایه را نیز به امور نیکوکارانه اختصاص دهد.
نحوه مصرف منابع جمع شده در صندوق های نیکوکاری به شکلی دقیق نظارت شده و از مصرف درست اطمینان حاصل خواهد شد.این دسته از صندوق ها برای سرمایه گذاری عموم مناسب می باشند.
صندوق سرمایه گذاری تامین مالی
صندوق های تامین مالی از صندوقهای پروژه، صندوقهای زمین و ساختمان و صندوقهای جسورانه تشکیل شده اند.
صندوق پروژه، صندوقی است که در اجرای انواع پروژهها نقش دارند . شیوه کسب سود از این صندوق ها به این صورت می باشد که بر اساس طرح توجیهی که شرکت به صندوق ها ارائه می دهد صندوق موظف به تامین سرمایه مالی جهت به اتمام رساندن پروژه می باشد و پس از بهره برداری از پروژه ، به دارندگان واحدهای سرمایهگذاری صندوق، به همان نسبت، سهام شرکت پروژه واگذار میشود و سرمایه گذار با فروش واحدهای شرکت مذکور شناسایی سود می کند. صندوق سرمایه گذاری پروژه آرمان پرند مپنا تنها صندوق فعال این حوزه می باشد که در سال 1396 شروع به فعالیت کرده است و در زمینه تاسیس نیروگاه ها فعالیت می کند و جهت خرید آن باید با استفاده از کد معاملاتی و سامانه های کارگزاری در بورس انرژی درخواست خرید خود را ارسال کنید.
در تصویر زیر می توانید میزان پیشرفت یکی از پروژه های صندوق پروژه ای را مشاهده کنید.

صندوق زمین و ساختمان در پروژه های ساختمان سازی فعالیت می کنند. این صندوق ها با جمع آوری وجوه اندک از سرمایه گذاران اقدام به تامین مالی پروژه ها می کنند و سپس فروش واحدهای ساختمانی و در نهایت تقسیم سود ناشی از این فعالیت بین سرمایهگذاران صندوق است .صندوق سرمایه گذاری زمین و ساختمان مسکن شمال غرب و صندوق سرمایهگذاری زمین و ساختمان مسکن نگین شهر ری نمونهای از صندوقهای سرمایهگذاری زمین و ساختمان در بازار سرمایه کشورمان هستند که در حال فعالیت هستند.
صندوق های جسورانه فعالیت عمده شان در شرکت های نوپا و دارای پتانسیل رشد زیاد و سریع می باشد. این صندوق مختص افرادی می باشد که علاقمند به سرمایه گذاری در صنایع مختلف هستند اما دانش و تخصص لازم را ندارند از این رو صندوق های جسورانه با جمع آوری وجوه ناشی از سرمایه های اندک سرمایه گذاران بدون اینکه شما را درگیری مسائل مدیریتی و چالش های پیچیده صنعت کنند اقدام به تامین مالی شرکت های نیازمند می کند. سرمایه گذاری در صندوق های جسورانه دارای ریسک بیشتری نسبت به سایر صندوق ها هستند زیرا کسب سود به عملکرد شرکت ها وابسته می باشد. فهرست صندوق های جسورانه بازار را می توانید در این لینک مشاهده کنید.
صندوق سرمایه گذاری اختصاصی بازارگردانی
هدف اصلی صندوقهای اختصاصی بازارگردان این است که سهام را متعادل نگه دارد و از تشکیل صف خرید یا فروش جلوگیری کرده تا قیمت سهام بهسوی ارزش ذاتیاش حرکت کند لذا منجر به افزایش نقدینگی و نقدشوندگی و دستکاری قیمت سهام جلوگیری می کنند. صندوق سرمایهگذاری اختصاصی بازارگردانی گروه دی و صندوق سرمایهگذاری اختصاصی بازارگردانی امید ایرانیان از جمله صندوق های بازارگردانی هستند.
در نمودار زیر تغییرات ارزش خالص دارایی یکی از صندوقهای اختصاصی بازارگردانی را مشاهده میکنید:

صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله (ETF)
برای اینکه بتوانید به سادگی انواع صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله را از سایر صندوق های غیرقابل معامله تشخیص دهید به پسوند ETF در کنار نام صندوق توجه کنید. وجود این عنوان به این معناست که این دسته از صندوق ها به صورت سهام در بازار بورس عرضه میشوند که برای سرمایه گذاری در این صندوق ها مشابه خرید سهام، نیاز به داشتن کد معاملاتی بورس و عضویت در یک کارگزاری است. یعنی در صورتی که قصد سرمایه گذاری در این صندوق ها را دارید باید به صورت مستقیم از طریق سامانه معاملاتی کارگزاری های بورس اقدام به انتخاب نماد و سپس ارسال سفارش کنید تا درخواست تان انجام شود.
صندوقهای قابل معامله در بورس به دلیل اینکه به صورت آنلاین خرید و فروش میشوند، قابلیت نقدشوندگی بالاتری نسبت به صندوق های غیرقابل معامله دارند. ارزش خالص داراییها (NAV) در صندوق های قابل معامله، به صورت لحظهای محاسبه میشود، در حالی که در سایر صندوقها با یک روز تاخیر محاسبه و در وب سایت صندوق منتشر میشود.
قیمت واحدهای انواع صندوق های سرمایه گذار قابل معامله ارزانتر از صندوقهای غیر قابل معامله است و این مسئله امکان سرمایهگذاریهای کوچکتر را فراهم میکند.
مراحل سرمایهگذاری در صندوق های قابل معامله و غیرقابل معامله
جهت شروع سرمایه گذاری در صندوق ها نیازی نیست که نقدینگی کلانی در اختیار داشته باشید لذا با مبالغ کم هم می توانید سرمایه گذاری در صندوق سرمایه گذاری را شروع نمایید. فقط کافیست بالای 18 سال دارای کد بورسی فعال و در سامانه سجام احراز هویت شده باشید لذا میتوانید با مراجعه به وب سایت هر صندوق و یا با مراجعه حضوری به شعب صندوقهای سرمایهگذاری اقدام به خرید (صدور) واحدهای سرمایهگذاری کنید.
اگر قصد سرمایه گذاری در یکی از صندوق های سرمایه گذاری فوق را دارید می توانید با استفاده از مقاله راهنمای جامع ثبت نام،صدور و ابطال الکترونیک واحدهای صندوق سرمایه گذاری اقدام کنید.
سرمایهگذاری در صندوقهای قابل معامله برای چه کسانی مناسب است؟
اگر فردی هستید که به دنبال روش های نوین سرمایه گذاری می گردید .
اگر فردی هستید که علاقمند به دریافت سود ثابت به صورت ماهانه می باشید.
اگر فردی هستید که سرمایه های خود را از سپرده های بانکی به معاملات بورسی منتقل کرده اید.
اگر فردی هستید که دارای مشغله کاری و فکری فراوان هستید.
اگر فردی هستید که توانایی فراگیری دانش معاملات بورسی را ندارید.
اگر قصد افزایش ارزش پس اندازتان همراه با تورم کشور را دارید.
اگر فردی هستید که در معاملات بورس ضرر و زیان کرده اید.
و…. کلیه افرادی که دارای سرمایه های کوچک هستند می توانند در یکی از انواع صندوق های سرمایه گذاری ، سرمایه گذاری خود را شروع کنند.