تازه واردین بازارمقالات آموزشی

راهنمای جامع سرمایه گذاری در بورس ایران برای تازه واردین

اگر از اطرافیان،دوستان و آشنایان خود در مورد روش های سرمایه گذاری بپرسید اکثریت آنها حوزه خودرو،املاک و مسکن یا سکه و طلا را جز اولویت های خود و روش های هوشمندانه می دانند. دلیل این نوع از پاسخ ها برمی گردد به عدم وجود دانش و سواد مالی کافی در بین آحاد مردم لذا در این مطلب شما با جامع ترین راهنمای سرمایه گذاری در بازار بورس برای تازه واردین آشنا خواهید شد.

طی سال های اخیر نسل جوان کشور از روش های نوین سرمایه گذاری جسورانه همانند سرمایه گذاری در شرکت ها،سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری یا سرمایه گذاری مستقیم در بورس استقبال کرده اند از این رو طی سالیان آینده بورس به یکی از بهترین گزینه های سرمایه گذاری در بازار سرمایه کشور شناخته خواهد شد.

قبل از معرفی روش های سرمایه گذاری در بورس اقدام به معرفی مختصر و مفید چند اصطلاح کاربردی از این بازار می کنیم:

بازار بورس چیست؟

تعریف بورس در ویکی پدیا: به روایتی واژه بورس از نام خانوادگی شخصی به نام «فندر بورس» اخذ شده که در اوایل قرن پانزدهم میلادی در شهر بروخه، بلژیک می‌زیست و صرافان شهر در مقابل خانه او گرد هم می‌آمدند و به دادوستد کالا، پول و اوراق بهادار می‌پرداختند. این نام بعدها به کلیه اماکنی اطلاق شد که محل دادوستد پول، کالا و اسناد مالی و تجاری بوده‌ است.

به زبان ساده هر مکانی که در آن خرید و فروش انجام شود به آن بورس می گویند، حال بورس می تواند در قالب بازار حضوری و فیزیکی برای عرضه و تقاضای محصولاتی مانند خودرو،سکه یا … باشد . در حال حاضر با توجه به پیشرفت های تکنولوژی بازارهای فیزیکی تغییر ماهیت داده اند و در قالب سامانه های نرم افزاری به صورت آنلاین تشکیل می شوند سپس به سرمایه گذاران دسترسی لازم داده می شود و در نهایت امکان ارسال سفارشات و چانه زنی در آن فراهم می شود.

پیدایش بورس در ایران

ایده اولیه بورس در ایران به سال ۱۳۱۵ شمسی بازمی‌گردد؛ طرح اولیه بورس در ایران را «ران روتلفرد» بلژیکی ارائه کرده است، اما با توجه به شرایط آن زمان و وقوع جنگ جهانی دوم، عملا موضوع بررسی و تاسیس بورس در ایران بیش از ۲۵ سال به تاخیر افتاد تا در نهایت در سال ۱۳۴۱ شمسی کمیسیونی در وزارت بازرگانی و با حضور نمایندگان وزارت دارایی، وزارت بازرگانی و بانک توسعه صنعت و معدن ایران تشکیل و موافقت‌نامه اولیه تاسیس بورس سهام در این کمیسیون، تنظیم شد.

اولین تابلوی معاملات بورس تهران در سال 1348
اولین تابلوی معاملات بورس تهران در سال 1348

در اواخر همان سال یعنی سال ۱۳۴۱، هیاتی از بورس بروکسل به سرپرستی دبیرکل این بورس برای مشارکت در راه‌اندازی بورس ایران، به کشورمان دعوت شدند و بالاخره پس از چهار سال، در سال ۱۳۴۵ قانون تشکیل بورس اوراق بهادار در مجلس تصویب و برای اجرا از سوی وزارت اقتصاد به بانک مرکزی ابلاغ شد.

حدود یک سال بعد از ابلاغ قانون تشکیل بورس اوراق بهادار، در ۱۵ بهمن‌ماه ۱۳۴۶، بورس اوراق بهادار تهران با انجام چند معامله روی سهام بانک توسعه صنعت و معدن که بزرگ‌ترین مجتمع واحدهای تولیدی و اقتصادی در آن تاریخ به‌شمار می‌رفت، به‌طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.

چهار بورس اصلی در ایران فعالیت دارند که عبارتنداز:

۱. بورس اوراق بهادار تهران

بورس اوراق بهادار
بورس اوراق بهادار

بورس اوراق بهادار تهران را می‌توان بازاری متشکل و در چارچوبی مشخص دانست که اوراق بهادار در آن توسط کارگزاران یا معامله‌گران طبق قانون مورد دادوستد قرار می‌گیرد . بورس اوراق بهادار در قالب شرکت سهامی عام در سال ۱۳۴۶ تاسیس و راه‌اندازی شد. از سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۷، تعداد شرکت‌ها و موسسه‌های پذیرفته‌شده در بورس اوراق بهادار تهران از ۱۰ بنگاه اقتصادی با سرمایه ۲.۶ میلیارد ریال به ۱۴۲ شرکت با بیش از ۳۰۸ میلیارد ریال افزایش یافت.

۲. فرابورس ایران

فرابورس ایران
فرابورس ایران

فرابورس ایران با ساختار و جایگاه قانونی مشابه بورس، ولی با شرایط پذیرش و معامله ساده‌تر ایجاد شد تا بازار سرمایه کشور را گسترش دهد. مهم‌ترین وظیفه فرابورس ایران، سامان‌دهی و هدایت بخشی از بازار سرمایه است که شرایط ورود به بورس اوراق بهادار را نداشته یا تمایل به ورود سریع‌تر به بازار را دارند، از همین رو رویه‌های پذیرش شرکت‌ها و تنوع شرایط پذیرش به گونه‌ای است که شرکت‌ها با احراز حداقل شرایط و در سریع‌ترین زمان ممکن، امکان ورود به بازار را داشته و از کلیه مزایای شرکت‌های پذیرفته‌شده در بازار اوراق بهادار استفاده می‌کنند. در عرصه بین‌المللی به این بازار اختصارا otc نیز گفته می‌شود لذا مختص بازار سرمایه ایران نمی باشد.

۳. بورس کالا

بورس کالای ایران
بورس کالای ایران

بورس کالا بازاری است سازمان‌یافته که در آن به‌طور منظم کالاهای معین با روش‌هایی از قبل تعریف‌شده مورد معامله قرار می‌گیرند. در این بازار تعداد زیادی عرضه‌کننده و خریدار از طریق کارگزاران اقدام به معامله می‌کنند، در حال حاضر بورس کالا در ایران در چند حوزه همانند زعفران و سکه فعالیت دارد که در حال گسترش حوزه فعالیت خود می باشد.

۴. بورس انرژی

بورس انرژی ایران
بورس انرژی ایران

بورس انرژی ایران یکی از بازارهای بورس ایران است که به‌منظور انجام معاملات حامل‌های انرژی با مجوز شورای عالی بورس و اوراق بهادار به‌عنوان چهارمین بورس رسمی کشور و تحت نظارت سازمان بورس اوراق بهادار در سال ۱۳۹۱ تاسیس شد.در بورس انرژی امکان انجام معاملات حامل‌های انرژی (شامل نفت، گاز، برق و سایر حامل‌های انرژی) و اوراق بهادار مبتنی بر کالاهای مذکور در آن وجود دارد. در بورس انرژی ایران نیز مشابه سایر بورس‏ها، تعداد زیادی خریدار و فروشنده حضور داشته که با انجام داد و ستد در فضایی رقابتی، دستیابی به قیمت‎های تعادلی حامل‏ های انرژی را میسّر می‏سازند.

چه افرادی می توانند در بازار سرمایه کشور سرمایه گذاری کنند؟

کلیه افراد حقیقی و حقوقی امکان سرمایه گذاری در بازار بورس را دارند. بازار بورس محدودیت سنی ندارد لذا حتی افراد کمتر از 18 و بی سواد یا کم سواد هم با تعیین قیم قانونی امکان سرمایه گذاری در بازارهای سرمایه کشور را دارند.

مزایای سرمایه گذاری در بورس

مزایای سرمایه گذاری در بورس
مزایای سرمایه گذاری در بورس

معاملات بازار سرمایه چگونه مدیریت و نظارت می شوند؟

اگر قبل از سرمایه گذاری در بورس نگران شفافیت اطلاعات یا دستیابی به اطلاعات شرکت های بورسی هستید توجه داشته باشید که کلیه بازارهای فوق زیرنظر سازمان بورس و اوراق بهادار کشور مدیریت می شوند و با توجه به الکترونیکی شدن فرآیندها امکان مدیریت کلیه اطلاعات از طریق درگاه های الکترونیکی که توسط سازمان بورس طراحی شده اند فراهم می باشد.

نگاهی بر سامانه های مدیریتی و نظارتی سازمان بورس و اوراق بهادار کشور

سامانه کدال

سامانه کدال
سامانه کدال

کدال در واقع مخفف عبارت انگلیسیComprehensive Database Of All Listed Companies بوده که به معنای سامانه یا پایگاه اطلاعات جامع شرکت‌های پذیرفته‌شده (فهرست‌ شده در بورس) است. این سامانه در واقع یک سامانه الکترونیکی است که با اقتباس از سامانه‌های اطلاع‌رسانی بورس‌های دیگر جهان راه‌اندازی شده است.کار اصلی سامانه کدال ارائه گزارش عمکلرد،صورت های مالی و سایر اطلاعیه هایی است که از سوی شرکت ها به سازمان بورس اعلام می شود و پس از دریافت تاییدیه به سهام داران اعلام می شود.

سامانه تدان

سامانه تدان
سامانه تدان

سامانه تدان مخفف کلمات “تحلیل داده های ناشران” می باشد که هدف اصلی آن ایجاد شفافیت بیشتر در خصوص گزارش های منتشر شده از سوی شرکت ها می باشد چرا که با استفاده از تدان می توانید سوالات یا ابهاماتی که در خصوص گزارش ارائه شده دارید را مرتفع سازید.

سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران

سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران
سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران

اگر قصد جدی برای ورود به سرمایه گذاری در بورس را دارید سایت شرکت مدیریت و فناوری بورس تهران یکی از مهم ترین وب سایت هایی است که باید به صورت روزانه به آن مراجعه کنید.در این سامانه می توانید اطلاعات جامعی از معاملاتی که در چهار بازار فوق که در حال انجام می باشد را مشاهده کنید . شما در سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران می توانید تغییرات روزانه شاخص کل،نمادهای تاثیرگذار بازار، که هر یک می تواند معیار مهمی برای شناسایی وضعیت بازار باشد را ببینید.

سامانه مرکز پردازش اطلاعات مالی ایران

سامانه مرکز پردازش اطلاعات مالی ایران
سامانه مرکز پردازش اطلاعات مالی ایران

فعالیت اصلی مرکز پردازش اطلاعات مالی ایران را می توان در گردآوری و پردازش داده های معاملات روزانه بورس دانست که در سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران منتشر می شود. بر کسی پوشیده نیست که دنیای امروز به انواع داده وابسته می باشد لذا داده های روزانه ای که توسط معامله گران در بازار سرمایه کشور تولید می شود از اهمیت فراوانی برخوردار است. در این پایگاه می توانید انواع سهام،اوراق و صندوق های مشترک و سهامی را با یکدیگر مقایسه و بررسی نمایید.

سامانه سمات

سامانه سمات
سامانه سمات

سمات یا شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه جهت انجام امور پس از معاملات بازارهای بورس یا خارج از بورس تشکیل شده است.فعالیت اصلی سمات در حوزه اطلاع رسانی وضعیت دارایی به سهامداران می باشد که با ارائه درگاه هایی مانند دارا (درگاه الکترونیکی سهامداران)،IPS (درگاه وضعیت دارایی سهامداران)، سجام ( سامانه جامع ثبت اطلاعات مشتریان ) توانسته خدمات غیرحضوری مناسبی در این حوزه عرضه کند.

مطلب ویژه: پس از شروع سرمایه گذاری در بورس در اولین فرصت ممکن با استفاده از آموزش درگاه الکترونیکی سهامداران (دارا) چیست و چگونه می توان ثبت نام و استفاده نمود؟ درگاه دارا را برای خود فعال کنید.

روش های سرمایه گذاری در بازار سرمایه:

سرمایه گذاری مستقیم در بورس:

این روش نیازمند حضور روزانه در سیستم معاملات و بررسی سهام شرکت های حاضر در بورس می باشد که یکی از الزامات اصلی آن داشتن دانش بورسی و سواد مالی بالاست که طبیعتا اکثریت افراد حاضر در بازار سرمایه چنین قابلیتی ندارند.

در این شیوه باید با تکیه بر دانش خود و انتخاب نماد شرکت مورد نظر اقدام به خرید سهم کنید و با افت و خیزهای قیمت سهام همراه شوید. از سوی دیگر باید نگران منفی های متعدد در روزهای معاملات و یا بسته شدن نماد معاملاتی به دلایل گوناگون که در نهایت منجر به مسدود شدن مبلغ سرمایه گذاری شده شما خواهد شد.

روش‌های خرید سهام و سرمایه گذاری در بورس

1- مراجعه حضوری به کارگزاری و ارائه سفارش خرید یا فروش

این شیوه مختص افرادی می باشد که هنوز نتوانستند با شیوه معاملات غیرحضوری ارتباط برقرار کنند و مشکل اصلی شان استفاده از سیستم های کامپیوتری می باشد لذا همچنان به شیوه های قدیمی معامله می کنند. در این شیوه محدودیت 50 هزارتومانی برای ارسال هر سفارش خرید دارید.

2- سفارش تلفنی به کارگزار

در این شیوه حساب بانکی و معاملاتی شما باید دارای اعتبار مالی باشد تا پس از ارسال سفارش توسط کارگزاری درخواست تان به هسته معاملات ارسال گردد.

مطلب ویژه: راهنمای انتخاب کارگزاری معاملات بورس

3- سفارش اینترنتی در پنل آفلاین به کارگزار:

معاملات آفلاین که در بین کارگزاری ها به سفارش اینترنتی معروف شده مختص افراد بی سواد،کم سواد ،زیردیپلم و زیر 18 سال می باشد که بر اساس قوانین سازمان بورس امکان ارسال سفارش به صورت مستقیم را ندارند . از این رو ابتدا سفارش توسط شما به سیستم کارگزاری ارسال می شود و پس از تایید کارشناسان کارگزاری به هسته بورس ارسال می شود تا معامله انجام شود.

4- معاملات سهام در بورس به صورت آنلاین

این شیوه محبوب ترین شیوه برای شروع معاملات و سرمایه گذاری در بورس می باشد و نیازی به هیچ گونه مراجعه حضوری به کارگزاری یا شعب بانکی ندارید . در معاملات برخط کلیه فرآیندها به صورت الکترونیکی و با برقراری ارتباط بین سامانه های معاملات برخط و حساب بانکی انجام می پذیرد. در این شیوه حداقل مبلغ جهت ارسال سفارش خرید بدون احتساب مبلغ کارمزد 500 هزار تومان می باشد.

مطلب ویژه: اگر علاقمند به مطالعه ویژگی ها و امکانات سامانه های معاملات برخط هستید گروه مالی سهام سازان در دو مقاله با عناوین آشنایی با سامانه های معاملات آنلاین بورس بخش اول و آشنایی با سامانه های معاملات آنلاین بورس بخش دوم اقدام به معرفی کلیه سامانه های معاملات آنلاین پرداخته است.

در روش سرمایه گذاری مستقیم از چه روش هایی می توان به سود دست یافت؟

به دو روش می توان در معاملات بورس شناسایی سود کرد که عبارتنداز:

  • افزایش قیمت سهام
  • تقسیم سود سالیانه

روش اول که از اختلاف بین قیمت اسمی هر سهام که در بورس ایران مبلغ ۱۰۰ تومان می باشد و افزایش قیمت نماد  در طی روزهای معاملاتی به دست می آید لذا هر چه شرکت عملکرد بهتری داشته باشد سهام شرکت افزایش قیمت بیشتری را تجربه خواهد کرد و در صورت فروش دارایی در نقطه مناسب می توانید به سود خوبی دست یابید. در این شیوه ممکن است بر اساس تحلیل هایی که کرده اید به دلیل وابستگی به پارامترهای گوناگون مدت زمان زیادی برای به دست آوردن سود منتظر بمانید که جز ریسک های سیستمی سرمایه گذاری مستقیم در بورس می باشد.

در روش تقسیم سود سالیانه که یکبار در سال پس از تشکیل مجمع سالیانه برای کلیه شرکت های حاضر در بورس اتفاق می افتد کلیه افرادی که تا آخرین روز قبل از برگزاری مجمع سالیانه سهامدار شرکت بودند سود تقسیمی به آنها تعلق می گیرد. نکته ای که مهم است دقت در انتخاب سهام و شرکت می باشد چرا که بسیاری از شرکت ها به دلایل مختلف ممکن است هیچ گونه سودی تقسیم نکنند و حتی اعلام زیان کنند.

فرآیند معاملات خرید و فروش در بورس چگونه است؟

در ابتدا باید بدانیم که نحوه قیمت‌گذاری سهام در معاملات بورس به گونه‌ای است که معامله گران نمی‌توانند در قیمت‌گذاری آن دخالت داشته باشند. به این معنی که افراد نمی‌توانند شخصاً و با قیمتی خارج از محدوده تعیین شده اقدام به خرید و فروش سهام نمایند بلکه این کار باید از طریق کارگزاری‌های بورس انجام پذیرد. کارگزاران بورس افرادی هست که مجوز فعالیت خود را از سازمان بورس و اوراق بهادار کشور دریافت کردند و تحت نظارت کانون کارگزاران فعالیت می کند.

مطلب ویژه: راهنمای انتخاب کارگزاری معاملات بورس

پس از انتخاب کارگزاری باید اقدام به افتتاح حساب معاملات در سیستم کارگزاری کنید سپس در سامانه سجام اهراز هویت شوید و در گام آخر از طریق دسترسی ایجاد شده می توانید اقدام به ارسال سفارش به هسته معاملات کنید. ارسال سفارش می تواند به صورت تلفنی،اینترنتی (آفلاین)،آنلاین و حضوری باشد. پس از ارسال سفارش تقاضای شما وارد سیستم معاملات شده و در ستون خرید و فروش بر اساس قیمت و الویت زمان ارسال قرار می‌گیرد.

از کجا تشخیص دهیم که سهام کدام شرکت در بورس ارزشمند است؟

در زمان خرید یا فروش سهام شرکت ها باید به چه نکاتی توجه کنیم؟ اگر یکی از دوستان یا آشنایان سیگنال معاملاتی داد از چه روشی متوجه شویم که اشتباه نمی کند؟ آیا اصولا در معاملات بورس باید به حرف همه باور داشته باشیم؟ قبل از شروع اولین سرمایه گذاری در بورس مهم ترین نکته ای که باید به ذهن بسپارید یادگیری دانش استفاده از صورت های مالی و گزاراشات ارسال شده از سوی شرکت ها روی سامانه کدال می باشد سپس اقدام به خرید سهام کنید.

برای بررسی و تحلیل سهام شرکت‌ها به طور عموم از دو روش استفاده می‌شود:

مقایسه تحلیل تکنیکال و بنیادین
مقایسه تحلیل تکنیکال و بنیادین

تحلیل تکنیکال:

در این نوع تحلیل به نمودار قیمتی سهام در بازه‌های زمانی مشخص توجه می‌شود و از آنچه در گذشته اتفاق افتاده‌ است، رفتار آینده سهم پیش‌بینی می‌شود . این روش تحلیلی برای بازه‌های زمانی کوتاه‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرد. در تحلیل تکنیکال اعتقاد بر این است که رفتار و روند قیمتی سهام یک شرکت در دوره‌های زمانی مشخص، تکرار می‌شود یا آن طور که حرفه ای های بازار می گویند “تاریخ تکرار می شود” .

برای مشاهده لیست تحلیل های تکنیکالی که در وب سایت گروه مالی سهام سازان منتشر شده است کلیک کنید.

تحلیل بنیادی (فاندامنتال):

در این روش عوامل بنیادی که بر روی قیمت سهم یک شرکت تاثیر می‌گذارد، مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد. این تحلیل با استفاده از گزارش‌هایی که در صورت‌های مالی از سوی شرکت اعلام می‌شود به پیش‌بینی و بررسی سهام یک شرکت می‌پردازد و بیشتر برای دوره‌های زمانی طولانی‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این نوع تحلیل، شرایط اقتصادی کلان، شرایط صنعت مربوطه و پس از آن شرایط شرکت مورد نظر بررسی و تحلیل می‌شود. نسبت P/E شرکت (نسبت قیمت به سود هر سهم)، حاشیه سود خالص آن، نسبت بدهی، نسبت جاری، ارزش دفتری و گردش موجودی‌ها از جمله عواملی است که در تحلیل بنیادی مورد توجه قرار می‌گیرد.

برای مشاهده لیست تحلیل های بنیادین که در وب سایت گروه مالی سهام سازان منتشر شده است کلیک کنید.

سرمایه گذاری غیرمستقیم در بورس:

روش های سرمایه گذاری در بورس دارای تنوع زیادی است .در روش سرمایه گذاری غیرمستقیم می توانید با استفاده از راهنمایی و مشاوره شرکت های ثالث اقدام به سرمایه گذاری در بازار بورس کنید. این روش عمدتا با کمک شرکت های کارگزاری و فعال در بازار انجام می گیرد و می توانید در حوزه سکه و طلا،املاک و حتی سهام سرمایه گذاری کنید.

روش های سرمایه گذاری غیرمستقیم در بورس:

​سرمایه‌گذاری از طریق شرکت های سبد گردان

سبدگردان‌ها شرکت یا شخصیت‌های حقوقی هستند که طی قراردادی مشخص امر معامله‌گری را برای سرمایه‌گذار انجام می‌دهند. البته با این تفاوت که در این روش (برخلاف صندوق‌های مشترک) دارایی‌های سبد سهام مستقیماً تحت مالکیت سرمایه‌گذار است.در فرآیند سبدگردانی، اشخاص کارآزموده‌ و متخصص به فراخور میزان ریسک‌پذیری و سرمایه‌ی هر سرمایه‌گذار، سبد اختصاصی از سهام،اوراق و… برای سرمایه گذار تشکیل می‌دهند. این افراد موظف‌اند به‌طور مستمر به سرمایه‌ی شما نظارت و در صورت نیاز تغییراتی اعمال کنند.

سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری

صندوق های سرمایه گذاری خود دارای تنوع زیادی هستند . اصول کار صندوق های سرمایه گذاری به این صورت است که مبالغ کوچک و خرد سرمایه گذاران را جمع آوری و در حوزه های مختلف بازار سرمایه گذاری می کنند سپس بر اساس عملکرد سرمایه گذاری های انجام شده، مبلغی به عنوان سود بین سرمایه گذاران تقسیم خواهد شد.

مطلب ویژه: مقاله جامع آشنایی با انواع صندوق های سرمایه گذاری

میزان سود تقسیمی صندوق ها بر اساس عملکرد گروه مدیریتی شان می باشد. یکی از مزایای مثبت صندوق های سرمایه گذاری این است که نیازی نیست تا شخصا اقدام به معامله و تحلیل وضعیت بازار بپردازید چرا که کلیه فرآیندها توسط تیم های تحلیل گر این صندوق ها انجام می پذیرد و در پایان هر ماه مبلغ مشخصی به عنوان سود به حساب شما واریز خواهد شد.

سود تقسیمی صندوق های سرمایه گذاری معمولا کمی بیشتر از سود سپرده های بانکی می باشد اما ممکن است صندوق هایی باشند که میزان سودشان کمتر از سود بانکی شود لذا باید در انتخاب نوع صندوق دقت بیشتری داشته باشید.

صندوق های سرمایه گذاری
صندوق های سرمایه گذاری

انواع صندوق های سرمایه گذاری:

صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت:

اگر شخصی هستید که تابحال کلیه سرمایه های خود را در سپرده های بانکی نگهداری می کردید، در بازار سرمایه کشور راه حل جدیدی برای افرادی همانند شما که ریسک گریز هستید وجود دارد.صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت را می توان جایگزین اصلی سپرده های بانکی دانست.این دسته از صندوق ها در بازه های زمانی ثابت اقدام به تقسیم سود می کنند.

مطلب ویژه: چگونه می توان صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت معتبری پیدا کنیم؟

صندوق های سهامی (ETF):

صندوق های سهامی همانند سهام معمولی شرکت ها قابلیت معامله روزانه در هسته معاملات بورس را دارا هستند و سرمایه‌گذاران از افزایش قیمت واحدهای صندوق سود می‌برند ، لازم به ذکر است که این صندوق‌ها اغلب تقسیم سود دوره‌ای ندارند .

سرمایه گذاری در صندوق های سهامی برای افرادی که از معاملات مستقیم در بورس هراس دارند یا ضرر و زیان دیده اند گزینه مناسبی می باشد چرا که قیمت سهام این صندوق ها در پایان هر ماه پس از تقسیم سود به قیمت ارزش اسمی برمی گردد لذا به صورت ماهانه مبلغی به عنوان مابه التفاوت ارزش اسمی و قیمت روز به عنوان سود برای سرمایه گذاران درنظر گرفته می شود و به حساب بانکی معرفی شده واریز می شود.

صندوق های مختلط:

این دسته از صندوق ها ترکیبی از دو صندوق فوق هستند لذا دارای بازدهی و ریسک بیشتری نسبت به دیگر روش های سرمایه گذاری دارند.اکثر صندوق های سرمایه گذاری مختلط امکان تقسیم سود ماهانه ندارند اما برخی از صندوق ها دارای تقسیم سود در بازه های زمانی مختلف هستند که جهت مطالعه شرایط هر صندوق باید به وب سایت رسمی آنها مراجعه کنید.

چگونه اولین سرمایه‌گذاری خود را در بازار سرمایه شروع کنیم؟

پس از به دست آوردن کلیاتی از روش های سرمایه گذاری در بازار بورس هم اکنون نیازمند ورود به یکی از بازارهای سرمایه کشور هستید اما در ابتدا نکته مهم اینجاست که کدام یک از دو روش مستقیم و غیرمستقیم برای تازه واردین بازار مناسب تر است؟

شروع سرمایه گذاری در بازار بورس
شروع سرمایه گذاری در بازار بورس

انتخاب هر یک از روش هایی که در این مقاله به توضیح شان پرداختیم مستقیما به میزان ریسک پذیری و دانش و زمان خودتان وابسته است لذا اگر فرد ریسک پذیر و دارای زمان کافی جهت بررسی معاملات به صورت روزانه هستید معاملات مستقیم در سهام را به شما پیشنهاد می کنیم.

اما اگر فردی هستید که زمان و دانش کافی برای بررسی جزئیات معاملات هر سهم ندارید پیشنهاد ما استفاده از صندوق های سرمایه‌گذاری قابل‌معامله در بورس (ETF) همانند صندوق سرمایه‌گذاری امین یکم فردا و صندوق های سرمایه گذاری مشترک (mutual fund) مانند صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت امین آشنا ایرانیان راه‌های خوبی برای شروع هستند، با انتخاب این صندوق ها نیاز به دانش چندانی جهت سرمایه گذاری بازار بورس ندارید چرا که پیش از آن افراد متخصص دیگری آنها را دقیقا بررسی کرده‌اند.

این مقاله در حال به روزرسانی است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا